Соня лісова (Dryomys nitedula)

Лісова соня - мешканка південних лісів і густих чагарників.Своїм способом життя дуже схожа на полчка. Зовні відрізняється від полчка меншими розмірами тіла й наявністю чорних смуг, розташованих по боках голови.

Розмір: довжина тіла - до 12 сантиметрів

Забарвлення: хутро лісової соні забарвлене в різні відтінки коричнево-жовтих і сірих тонів. Хвіст сірий. Найпримітніша ознака цього звірятка - чорна “бандитська маска” на очах.

Харчування: харчується насінням, плодами, горіхами, жолудями, комахами.

Плідність: один раз у рік народжується 3-5 дитинчат.

Зимівля: соня міцно спить у надійному укритті з жовтня по травень.

Місцеперебування в місті: лісопаркова зона.

Природоохоронний статус: відповідно до Бернської конвенції, звірятко має потребу в охороні.